L’AVANTPROJECTE DE LLEI DE FAMÍLIES INCLOU NOVETATS PER A les *FAMILAS MONOPARENTALS

El Ministeri de Drets Socials portarà dimarts que ve al Consell de Ministres l’avantprojecte de la llei de famílies on incorpora novetats per al col·lectiu de famílies monoparentals.

La més important és l’equiparació de drets de les llars *monoparenales amb dos fills amb les famílies nombroses amb els consegüents beneficis fiscals i altres ajudes que comporta.

També tindran els mateixos drets que les famílies nombroses, les famílies amb dos fills on un ascendent o descendent tinga discapacitat i aquelles amb dos fills encapçalades per una víctima de violència de gènere o per un cònjuge que haja obtingut la *guadia i custòdia exclusiva sense dret a pensió d’aliments.

Així mateix la llei incorpora entre les seues principals mesures un permís de cinc dies a l’any que serà retribuït i del qual els treballadors podran disposar per a la cura de convivents o familiars de fins a segon grau de consanguinitat (com a avis, nets o germans).

També recull l’ampliació de la prestació de 100 euros al mes per a mares amb fills de 0 a 3 anys, que actualment perceben només les dones treballadores i que amb la norma podran sol·licitar més famílies.

a més, la norma estableix un permís parental de 8 setmanes, que podran gaudir de manera contínua o discontínua fins que el menor complisca huit anys.

Després de la recompte aprovació de l’avantprojecte de llei de famílies en primera lectura pel Consell de Ministres, encara haurà de passar en segona volta per aqueix mateix òrgan, després de recaptar informes consultius. Després s’iniciarà la tramitació parlamentària, fins a la seua aprovació definitiva.

No Comments

Post A Comment